Categorieën
ABPA

Hoe het begon

In mei staken de eerste duidelijke symptomen de kop op. In volle Covid 19 crisis kreeg ik last van dyspneu, hartkloppingen, een droge hoest en een algemeen onwel gevoel. De huisarts behandelde me vanop afstand, homeopathisch. Na een betere periode gedurende de zomermaanden ging het weer helemaal bergaf eind september. Wat eerst een banale familiale verkoudheid leek, bleef bij mij plakken als een longprobleem. Erge dyspneu, zo erg dat ik niet meer van de zetel geraakte. Nog een negatieve Covid test later kon ik terecht in het AZ Monica waar de longarts na een verdachte RX thorax een bronchoscopie voorstelde. Een beangstigend onderzoek maar in dit geval heel erg nodig en therapeutisch, er werd heel veel slijm verwijderd waaronder een mucusplug die een heel deel van de long blokkeerde. Een kweek van de plug zou de diagnose bevestigen, ABPA. Wat volgde was een prednison – medrol behandeling, 2 weken opbouw, 2 weken afbouw en eenzelfde behandeling met de Inuvair puffer. Hand in hand met een antibioticum en een calcium + vit D3 supplement om de schade te beperken. Ik sta aan het begin van een lang verhaal…eentje waar ik vollop aan wil mee schrijven…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *