Categorieën
Uncategorized

Halfweg : prednisolon

Ondertussen ben ik zowat halfweg, wat betreft de reguliere medicamenteuze behandeling dan. Op het hoogtepunt van het Medrol (prednisolon) traject voelde ik me vooral snel geïrriteerd. Nu is het afbouwen, van 20mg per dag naar 10mg naar afwisselend 8 en 4 mg. Zo blijven we nog wel even bezig, tot eind februari. Inuvair puffen 2x per dag. Voorlopig niet teveel bijwerkingen, buiten dan dat opgejaagd gevoel dat begint vlak na inname en pas verdwijnt in de namiddag.

Ik blijf toch met heel wat vragen zitten, online vind ik niet veel informatie en lotgenoten enkel in een USA FB groep met slechts 165 leden. Ook zij tasten nog vaak in het donker.

Ik probeerde wel eerst de longarts natuurlijk…wat vond hij van supplementen, vitamines C en D, mineralen als koper, zink en ijzer ?  “Eet volgens de klassieke voedingsdriehoek, dan heb je dat niet nodig.” was zijn advies. Stapje verder, het inzetten van kruiden, oregano olie, resveratrol, quercetine….bleek voor hem nog verder van zijn bed. Stoelgangonderzoek naar schimmels, gisten ? Anti-schimmel dieet, zoals het vermijden van suiker, gisten, alcohol, koffie, paddenstoelen…? Geen reactie, geen ervaring….Zoals te verwachten is er ook bij specialisten geen sprake van een holistische visie.

Bij het begin van mijn luchtwegenproblemen zag zelfs mijn homeopatische huisarts niet het hele plaatje. Tevergeefs vroeg ik hem raad, wat kan ik eten en wat beter niet…welke kruiden kunnen dit ondersteunen… Verder dan echinacea kwamen we nooit.

Een zelfzorgtraject dus, op onderzoek via trial & error. Net daarom ben ik dit blog gestart, om te noteren, te onthouden, te bestuderen en te delen. Zodat hopelijk niet alleen ik maar ook andere ABPA patiënten geholpen worden. Leven met angst is nooit fijn en het heft in eigen handen nemen, geeft daarentegen vertrouwen en kracht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *